“Dit online-programma verandert alles. Niet alleen krijg ik nu meer verbinding met mijn borsten, ik merk ook dat ik veel milder begin te zijn over mezelf.”

Ellen
Op de foto: Claudia van het Kaar Fotografe: Mary Brommer

Ben je benieuwd naar de wereld achter borsten? En wil je graag een fijne verbinding met je borsten opbouwen? Of onderhouden? Dan is het Boobs-online-programma voor jou. Wil je meer weten over dit programma? Lees dan verder. Of wil je het gelijk aanschaffen? Scan de QR code hieronder met de camera van je mobiele telefoon.

Als je deze QR code scant kom je automatisch op de veilige afreken-pagina van Vallei-online terecht. Je kan dan je gegevens invullen en je betaalmethode kiezen.

VRAGEN & ANTWOORDEN

Je denkt erover om het borstenprogramma aan te schaffen. Maar je weet nog niet zo goed wat je eraan hebt of je wilt gewoon wat meer achtergrond-info. Daarom heb ik hier een paar vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Laat het mij graag weten.

Waarom zou ik een programma over borsten volgen?

Ten eerste om je borsten (weer) in eigen handen te nemen. Borsten zijn de meest uitgesproken, maar tegelijk ook de meest miskende lichaamsdelen van een vrouw. Er wordt vaak naar ze gegrepen en gekeken aan de buitenkant. We slaan er onbewust allerlei fysieke ongemakken, emotionele trauma’s en culturele oordelen in op. En vaak zijn we zelf heel kritisch op onze borsten. Ze zijn te klein of te groot. Ze hangen te veel… of ze voldoen op een andere manier niet aan het ‘perfecte plaatje’ dat door de media wordt voorgespiegeld. Maar ze zijn ook een ongekende schat als je er meer over begrijpt en ze van binnenuit kunt voelen.

En daarnaast gaat dit programma over veel meer dan alleen borsten: het gaat over de relatie met je lichaam, je vrouwelijkheid, je seksualiteit, moederschap en gezondheid. The whole package.

Bestaat het programma vooral uit informatieoverdracht of uit oefeningen?

Allebei. Deels informatieoverdracht en deels transformerende beleving. De informatie over borsten de proactieve benadering van borstgezondheid is heel waardevol en belangrijk om tot je te nemen. Maar daarnaast krijg je ook een aantal oefeningen aangereikt waarmee je zelf zo goed mogelijk contact met je borsten kunt maken. Je neemt en krijgt je borsten letterlijk en figuurlijk weer in eigen handen.

Wat krijg ik concreet als ik dit programma aanschaf?

 • Negen modules met theoriefilmpjes en audio’s van 40-80 minuten boordevol informatie over borsten en alles wat erbij komt kijken. Elke twee weken ontvang je een nieuwe module.
 • Zestien visualisaties, zelfmassage oefeningen en schriftelijke oefeningen. De kortste oefening is 5 minuten, de langste 50 minuten. Met deze oefeningen leer je energetisch en fysiek meer contact maken met je borsten.
 • Tien borstendialogen: open en kwetsbare interviews van Claudia met Vallei-coaches.
 • Meest gestelde vragen en antwoorden bij elke module. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar de klantenservice en je krijgt altijd antwoord.
 • Bonusmateriaal, o.a. een interview met Francine van Broekhoven over hoe Thermografie werkt, en met Yan Schroen over borsten in de Chinese geneeskunde. Daarnaast ook diverse artikelen en filmpjes met aanvullende informatie.
 • Ook kun je je aanmelden voor een besloten Facebook-groep. Je bent er met sisters onder elkaar. In de groep deel je vragen, ontdekkingen, weerstanden en successen. Ik ben de moderator van deze groep.

Wat is de inhoud van het programma?

Het programma bestaat uit 9 modules. Elke module heeft een speciefiek thema. Dit zijn de modules in het kort:

 • Module 1: Waarom borsten zo belangrijk zijn voor jou en je gezondheid.
 • Module 2: Borsten zijn er in alle soorten en maten. Maar op social media, in films en in de reclame zien we meestal maar één bepaalde vorm: vrij groot, rond en rechtopstaand. Een module over de schoonheid van alle borsten.
 • Module 3: De zin en onzin van beha’s.
 • Module 4: Bepaalde herinneringen en de emoties die daarbij horen, worden ‘opgeslagen’ in het borstweefsel. Wat is de impact van ongewenste aanraking op je borsten? En kan aanraking ook helend werken? Wat kan je zelf doen om je borsten energetisch te reinigen?
 • Module 5: Borstvoeding – de biologische functie van borsten. Het is een gevoelig onderwerp en niet elke vrouw heeft het ervaren. Deze les gaat er met name over wat er allemaal bij komt kijken en wat de impact ervan is op jou als vrouw.
 • Module 6: De impact van medische handelingen: van een routinematig borstonderzoek tot een borstvergroting of zelfs een amputatie. Maar ook over de houding van medisch personeel. 
 • Module 7: De anatomie van de borst, dus wat er allemaal in een borst zit. En dat is allesbehalve saai. Want door je borsten goed te kennen, kan je er ook beter voor zorgen.
 • Module 8: De ins-en-outs van medisch borstonderzoek en borstzelfonderzoek. Dit laatste kun je zelf op een speelse, intuïtieve manier doen. Ook krijg je in de theorie veel informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker.
 • Module 9: In deze laatste module deelt Claudia haar visie op de belangrijkste praktische dingen die je zelf kunt doen om goed voor je borsten en daarmee voor jezelf te zorgen.

Leer ik in het programma ook hoe ik meer plezier kan beleven aan mijn borsten?

Nee, niet direct. Maar als je de oefeningen doet zal je merken dat je vanzelf veel meer connectie krijgt met je borsten. En dat je van daaruit ook veel beter voelt wat zij wel en niet fijn vinden. Het kan trouwens ook zijn dat er eerst nog oude pijn wordt aangeraakt. Die zit soms nog in de weg om meer van je borsten te genieten. Mijn ervaring is dat je enorm kan profiteren wanneer je dit aan durft te gaan. De oefeningen uit het programma kunnen je heel goed hierbij helpen. En je kan ook altijd uitreiken in de sisters-groep op Facebook, of naar mij.

Wanneer je meer verbinding krijgt met jezelf en je lichaam kan je seksuele energie als vanzelf gaan stromen. Voor jou. Niet omdat je opgewonden moet zijn voor iemand anders. Dat is trouwens ook de hele filosofie van Vallei. Je krijgt daar ook een beetje van mee, omdat het borstenprogramma ook enige Vallei-invloed kent.

Wat kost het programma?

Het programma kost 247 euro.
Je hebt dertig dagen garantie op het programma. Na inschrijving ontvang je een factuur die je eventueel zakelijk kunt opvoeren.

Hoe lang heb ik toegang tot het programma?

Het materiaal blijft onbeperkt voor jou toegankelijk en is deels te downloaden.

Moet ik alles voor de computer zittend doen?

Nee gelukkig hoeft dat niet. Het programma is ondergebracht op Huddle. Dat heeft het voordeel dat het ook heel makkelijk toegankelijk is via je mobiele telefoon. Huddle heeft namelijk een zeer handige app. Je hoeft dus niet alles zittend voor je computer te doen.

De oefeningen kun je makkelijk downloaden, en zittend of liggend in bed doen met je koptelefoon in. De theorie kan je ook als audio downloaden en bijv. tijdens het wandelen of autorijden beluisteren.

Hieronder een voorbeeld voor hoe het scherm eruit ziet op je mobiele telefoon:

Waarom heb je dit programma gemaakt in samenwerking met Vallei-orgasme?

Dat kwam door een bijzondere samenloop van omstandigheden. In de zomer van 2020 – ik was nog volop bezig met het schrijven van BOOBs – ontmoette ik Reinoud Eleveld, oprichter van de TAO Training Nederland en het Vallei Orgasme. We hadden niet alleen een superleuke ‘klik’, maar we bleken ook nog allebei ooit een online-training te willen maken over borsten. Alleen kon Reinoud dit als man natuurlijk niet doen – ondanks dat hij veel taoistische kennis heeft over borstgezondheid. Dus vroeg hij aan mij als borstenexpert of ik samen met hem en zijn team een online-programma wilde maken. Bij deze samenwerking voelde ik gelijk een “ja”. Een jaar later gingen we aan de slag. We zijn erg blij met het resultaat! Het is een mooie combinatie geworden van BOOBs-wijsheid & Taoistische wijsheid.

Als je deze QR code scant kom je automatisch op de veilige afreken-pagina van Vallei-online terecht. Je kan dan je gegevens invullen en je betaalmethode kiezen.